امروز در بازار بورس چه گذشت؟-راهبرد معاصر

امروز در بازار بورس چه گذشت؟

بازار سهام امروز روند بهتری نسبت به معاملات چند روز گذشته خود داشت و تقاضا تا انتهای معاملات در سطح قابل قبولی قرار داشت،‌ البته این میزان از تقاضا و معاملات راه سختی در متعادل کردن روند بازار سهام می تواند داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 31
کد خبر: ۱۹۷۲۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ کارشناسان بازار سرمایه معتقدند تکذیب توقف فعالیت بورس کالا و گزارش مرکز پژوهش‌ها در خصوص شیوه های جدید عرضه خودرو، توانست امروز بورس را تا حدودی متعادل کند.

کارشناسان همواره تأکید دارند که معامله گران به عملکرد شرکت‌ها و وضعیت مالی آنها توجه کنند و از معامله‌گری بر مبنای اخبار و شایعات حذر کنند.

* سهامداران محتاط معامله می کنند

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: در حال حاضر باید عنوان کرد که بورس تهران به هیچ عنوان حال خوبی ندارد و خبرها و بعضا شایعاتی که در بدنه بازار منتشر می‌شود، اجازه نفس کشیدن به بورسی‌ها را نمی دهد.

وی ادامه داد: ترس از واقعی شدن شایعه توقف فعالیت بورس کالا و همچنین وضعیتی که تکنیکال شاخص کل بورس تجربه می‌کند، سهامداران را مجبور به احتیاط در معاملات کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به نظر می‌رسد بخشی از معامله گران و سهامداران خرد به نمادهای کوچک و متوسط و عملکرد آنها توجه دارند. توجه معامله گران به گزارش‌های مالی و عملیات شرکت‌ها اتفاق مثبتی است.

گلستانی تصریح کرد: با وجود ریسک‌های سیستماتیک فراوان بازار سرمایه و وضعیت تورمی اقتصاد ایران که پیش بینی پذیری اقتصاد را کاهش داده است و سرمایه گذاری با افق کوتاه مدت را افزایش داده، توجه معامله گران به عملکرد شرکت‌ها اتفاق مثبتی است.

* اقدام جدید دولت برای جبران کسری بودجه

روز گذشته بانک مرکزی اعلام کرد، قرار است مرحله اول حراج اوراق بدهی در سال ۱۴۰۲ برای فروش به بانک‌ها، موسسات اعتباری غیربانکی و نهادهای مالی در روز سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ اجرایی شود.

طبق این اطلاعیه، این اوراق در قالب ۵ نماد با سررسیدهای ۱ تا ۳ سال و نرخ سود اسمی سالانه ۲۰.۵ درصد منتشر خواهد شد و ارزش تجمعی آن به ۳۵ همت (هزار میلیارد تومان) می‌رسد.

اگرچه طبق گفته کارشناسان اقتصادی و مالی، این حجم از اوراق به قدری زیاد نیست که بر بازارها اثر بگذارد و به راحتی توسط بانک‌ها و نهادهای مالی خریدارای می‌شود.

اکثر کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند که این میزان انتشار اوراق، اول ماجرا خواهد بود و دولت احتمالا امسال حداقل به میزان ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از طریق حراج اوراق بدهی، تامین مالی خواهد کرد.

* رشد بی رمق شاخص های عملکردی بورس

در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس تهران 6 هزار و 242 واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح یک میلیون و 973 هزار و 910 واحد رسید. بدین ترتیب بورس پس از سه روز نزول، رشد کرد.

شاخص کل هم وزن بورس نیز با افزایش هزار و 777 واحدی در رقم 699 هزار و 162 واحدی ایستاد.

شاخص کل فرابورس نیز با رشد 58 واحدی به رقم 26 هزار و 20 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش 510 واحد به سطح 127 هزار و 257 واحد رسید.

* پنجمین روز خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای پنجمین روز منفی شد و 276 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. این میزان‌ نسبت به روز گذشته افت ۶۹ درصدی داشته است.

امروز نماد وبملت (بانک ملت)، پی‌پاد (پرداخت الکترونیک پاسارگاد) و گلدیرا (شرکت گلدیران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای غمایه (شرکت خمیرمایه رضوی)، دعبید (داروسازی دکتر عبیدی) و قشهد (شهد) اختصاص داشت.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 245 هزار و 116 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 238 هزار و 607 میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 26 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 222 میلیارد تومان رسید.

* رشد ارزش صف های خرید بورس

در پایان معاملات امروز، 395 سهم با رشد قیمت و 368 نماد با کاهش قیمت روبرو شدند.

در جریان معاملات دوشنبه، 64 نماد صف خرید داشتند و 65 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 15 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 231 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 47 درصدی به 281 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی در انتهای معاملات امروز به ۲۴.۸ میلیون تومان و سرانه فروش حقیقی‌ها به ۲۱.۶ میلیون تومان رسید./فارس

ارسال نظر